Inwoners en ondernemers gaan meedenken over centrum Slochteren

Feestelijke opening van MFC Houtstek in Slochteren
Feestelijke opening van MFC Houtstek in Slochteren © Jeroen Willems / RTV Noord
De gemeente Midden-Groningen wil met inwoners en ondernemers een plan maken voor het centrumgebied van Slochteren.
Meerdere locaties in het centrumgebied van Slochteren zijn in slechte staat of aan vervanging toe. Het erfgoedplein voor de Houtstek wordt eind 2023 nieuw ingericht, voor de rest van de omgeving van het havengebied moeten nog plannen worden gemaakt.
Het college van burgemeester en wethouders heeft een procesbegeleider in de arm genomen om samen met de inwoners aan de slag te gaan met een nieuwe invulling. Daarmee volgt het college de signalen van inwoners, (vaar)recreanten en politieke partijen.

Inloopbijeenkomst

De gemeente organiseert op 2 oktober een inloopbijeenkomst in de Houtstek in Slochteren, waar inwoners en ondernemers hun wensen en ideeën over de invulling van het gebied kunnen aangeven.
'Door het verbeteren van de omgeving rond de Slochterhaven krijgt het centrum van Slochteren een nieuw aanzien', zegt wethouder Markus Ploeger (GemeenteBelangen).
'Zo krijgt Slochteren weer een mooi en interessant centrumgebied waar de inwoners trots op kunnen zijn en waar toeristen en recreanten graag verblijven. We vinden het belangrijk om de wensen en ideeën van de bewoners en ondernemers hierin mee te nemen.'