Instellingen

Moeder van vondeling terecht

© Politie Groningen

GRONINGEN - De vrouw die zaterdagavond een baby te vondeling heeft gelegd naast het politiebureau in Groningen is door de politie opgespoord.

De vrouw verklaart zelf de moeder van het kind te zijn. De politie heeft de vrouw kunnen opsporen onder meer dankzij de tips die zondag binnenkwamen.

In de loop van de zondag kwamen ruim 23 tips binnen over de vondeling en zijn moeder. Uit de tips bleek dat de vrouw met haar kind op meerdere plekken in de stad was gezien. Zo zou ze rond 14:30 gezien zijn bij het UMCG en twee uur later, rond 16:30 bij het NS-hoofdstation. Ook werd ze nog gezien in een supermarkt in de stad.

De politie kreeg gedurende de dag een steeds duidelijker beeld van de vrouw. Na zorgvuldig rechercheonderzoek is de politie op zoek gegaan naar een 40-jarige vrouw uit de gemeente De Marne. Ze werd zondagavond rond 19:00 uur in haar woning aangetroffen. De vrouw verklaarde tegenover de recherche dat zij de moeder was van het vondelingetje.

De politie heeft de moeder opgevangen en haar overgedragen aan professionele hulpverlening. De vrouw wordt voor medisch onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht. Daar zal ook moeten blijken of de vrouw de biologische moeder is van het kind. Later zal met de vrouw worden besproken wat voor haar de redenen zijn geweest om het kind te vondeling te leggen.