'Bestuur Flames wordt uitgebreid'

GRONINGEN - Het nieuw te vormen bestuur van basketbalclub GasTerra Flames zal worden uitgebreid met de post technische zaken. De leiding van de club bestond uit vier personen, dat worden er dus vijf. Dat heeft de commissie van ‘wijze’ mannen en vrouwen besloten die op zoek is naar een nieuw bestuur.
"Het bestuurslid technische zaken moet toezicht gaan houden op het beleid van het eerste team en de jeugd", aldus commissie-voorzitter Berend Hoekstra. "Verder zal er een technisch management komen dat bestaat uit meerdere personen. Zij zullen verantwoordelijk zijn voor het scouten van spelers en moeten verantwoording afleggen aan de bestuurslid technische zaken."
Hoekstra en co zijn op zoek naar een nieuw bestuur, omdat het huidige bestuur demissionair is. Kritiek in de media en zogenoemde 'privé bedreigende aanvallen' op Rob Schuur na uitlatingen van de voorzitter over oud-spelers en oud-coach Marco van den Berg, deden Schuur en co besluiten op te stappen. Eind februari wil de commissie een nieuw bestuur presenteren.