Van Kunstwerf tot supermarkt: deze projecten maken kans op de Groninger Architectuurprijs

De nieuwe supermarkt in Meerstad
De nieuwe supermarkt in Meerstad © Jumbo Meerstad
De nieuwe Kattenbrug, de supermarkt in Meerstad en de Kunstwerf in Stad behoren tot de genomineerden voor de Groninger Architectuurprijs. Dat heeft de vakjury bekendgemaakt. In totaal maken dertien projecten kans op de prijs.
De jury heeft dit jaar extra aandacht voor projecten die inspelen op de klimaatopgave, de druk op de woningmarkt en omgang met de publieke ruimte.

Alle genomineerden op een rij

Architecten, ontwikkelaars en opdrachtgevers zonden in totaal 28 projecten in die vorig jaar en dit jaar binnen de grenzen van de gemeente Groningen werden opgeleverd. Deze gebouwen worden beoordeeld door een vakjury en een publieksjury. Daarnaast kan er ook online gestemd worden.
De genomineerden zijn: Klein Engelbert - OBS de Driebond, Karaat, De Regulateur, De Jacobijner, De Kunstwerf, Watertoren West, Westerwal, Kattenbrug, Buurtvernieuwing Selwerd, Superhub Meerstad, Het Perron en De Blokkendoos. Op groningerarchitectuurmaand.nl lees je alles over de projecten.
De Kunstwerf in Groningen
De Kunstwerf in Groningen © Iwan Baan

Kunstwerf eerder in de prijzen

De Kunstwerf in het Ebbingekwartier in de stad Groningen heeft dit jaar al een prijs op zak. Het gebouw waarin meerdere culturele instellingen een plek hebben, werd verkozen tot Beste Gebouw in de categorie Stimulerende Omgevingen.
Op vrijdag 6 oktober wordt het winnende project bekendgemaakt. Vorig jaar was dat nieuwbouwwijk Engelse Park. In de jaren daarvoor wonnen het Geheugenbalkon (2021) en het Groninger Forum (2020) de prijs.