SC Veendam mist overtuiging tegen Oss

VEENDAM - Sportclub Veendam heeft aan de Langeleegte verloren van FC Oss. De gasten wonnen met 2-1. Veendam heeft sinds 30 september vorig jaar geen wedstrijd meer gewonnen.
Trainer Gert Heerkes liet verdediger Michalis Vakalopoulas debuteren. Hij speelde centraal achterin. Sander Rozema speelde daardoor op het middenveld. Vakalopoulos was in de beginfase dicht bij de openingstreffer, maar zijn omhaal ging net naast. Veendam probeerde Oss onder druk te zetten. Dat lukte niet omdat het tempo te laag lag en de overtuiging ontbrak. De Brabanders kwamen na twintig minuten spelen uit het niets op voorsprong. Een voorzet van Van der Sloot kon door Nelemans ongehinderd binnengetikt worden. Veendam bracht na ruim een half uur spelen de stand weer in evenwicht. Een corner van Lars Hutten werd door Jonathan Opoku binnengekopt. Vlak voor het doelpunt miste Danny Menting een levensgrote kans.
De eerste kans na rust was voor Veendam. Menting kopte hard in, maar de bal werd van de lijn gekopt. Vervolgens nam FC Oss het heft in handen. Balverlies aan de kant van Veendam leverde een kans op voor Van der Sloot. Zijn lobje werd door keeper Leonard Nienhuis gekeerd. Een paar minuten later was het wel raak. Kapralic scoorde met het hoofd. In het laatste kwartier was Veendam één keer gevaarlijk. Opoku miste uit de rebound na een schot van Rozema.
Veendam staat nog steeds voorlaatste in de Jupiler League met 11 punten uit 19 wedstrijden.