Instellingen

Familie ontdekt wasbeer in houtopslag

© JVnpz / Jan Willems / Twitter

KLEINE HUISJES - De wasbeer die vorige week is gezien in het gehucht Broek, is opgedoken achter een woning bij een familie in Kleine Huisjes.

Het beestje wordt nu opgevangen door Ton van der Made van NatuurDoeCentrum Insectenwereld in Leens. De wasbeer werd gevonden tussen wat blokken hout in de hout opslag van de familie. Later bleek dat het beestje zich tegoed had gedaan aan een kip van de familie, en een haan had verwond. De familie belde direct met Van der Made, en die heeft de wasbeer kunnen vangen.

De wasbeer was een week geleden gezien door een automobilist. Die maakte een foto van het dier. Het is niet voor het eerste dat er een wasbeer in de provincie Groningen werd gesignaleerd. In mei 2010 werd een wasbeer gevangen op de NAM-locatie in Grijpskerk. Het dier zat in een acht meter hoge kabelgoot.

De wasberen in Groningen kunnen deels afkomstig zijn uit Duitsland, waar ze al langer in het wild leven, maar er zijn waarschijnlijk ook afgedankte huisdieren bij. Wasberen komen van nature niet in Nederland voor. Het zijn roofdieren, die voornamelijk eieren en jonge vogels eten.