FC-supporters mogen 'Friese bus' strippen na foutje van busmaatschappij

De supporters zijn druk bezig de pompeblêde te verwijderen
De supporters zijn druk bezig de pompeblêde te verwijderen © Sikkom.nl
Busonderneming Drenthe Tours biedt haar excuses aan voor het inzetten van een met pompeblêden bestickerde bus voor het vervoeren van FC-supporters naar de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Volgens de vervoerder ging het om een ingehuurde bus van een andere maatschappij.
Stadsblog Sikkom plaatste een foto waarop te zien is hoe FC-supporters stickers van de bus halen.
De bus in kwestie is eigendom van South West Tours in Dalfsen en is voorzien van reclamestickers ter promotie van een hotelketen in Friesland. Daarvoor was de wagen voorzien van grote pompeblêden.
Drenthe Tours wist naar eigen zeggen niet dat South West Tours uitgerekend deze bus zou inzetten voor het vervoeren van de Groningen-supporters.

'Haal ze er maar af'

Toen de bus het voorterrein bij de Euroborg op kwam rijden, werd meteen duidelijk dat de supporters grote moeite hadden met de stickers op de bus. Drenthe Tours heeft vervolgens contact gezocht met eigenaar South West Tours.
'Daar begrepen ze direct dat dit geen handige actie was', vertelt een medewerker van de Drentse busonderneming. 'Ze hebben de supporters daarom toestemming gegeven om de stickers van de bus te halen.'
Eigenlijk is het wel fijn dat de supporters dit voor ons gedaan hebben
Woordvoerder Drenthe Tours
De stickers waren in korte tijd van de bus verwijderd, tot grote tevredenheid van de busonderneming: 'Het verwijderen van dit soort stickers kost ons doorgaans best veel tijd. Dus eigenlijk is het wel fijn dat de supporters dit voor ons gedaan hebben.' Of South West Tours in de toekomst nog weer gevraagd zal worden voor het vervoeren van FC-supporters, is niet duidelijk.
FC Groningen won de wedstrijd tegen Helmond Sport overigens met 1-2.