Donar begint competitie met verrassende zege op Heroes Den Bosch

Donar-speler Karolis Babusis probeert de bal in de basket te krijgen
Donar-speler Karolis Babusis probeert de bal in de basket te krijgen © JK Beeld
Donar is de competitie begonnen met een knappe zege op Heroes Den Bosch. De Groningers wonnen in eigen huis met 74-63 van de Bosschenaren.
Het beloofde een bijzonder begin te worden van de competitie. Afgelopen zomer maakte de club een doorstart, waardoor er dit seizoen met een aanzienlijk lager budget gewerkt wordt. Uitgerekend de eeuwige rivaal uit Den Bosch werd de eerste tegenstander van het vernieuwde Donar.
Dat niet alleen, voorafgaand aan de wedstrijd was de langverwachte boekpresentatie van '50 jaar Donar'.
Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan wethouder Inge Jongman
Het eerste exemplaar wordt uitgereikt aan wethouder Inge Jongman © Jos Schuurman/FPS

Alle Amerikanen inzetbaar

Donar-coach Andrej Stimac moest het nog altijd doen zonder de geblesseerden Jordy Kuiper en Sam van Oostrum, maar hij kon wél beschikken over alle drie Amerikanen, die voor het eerst allemaal speelgerechtigd waren.
Justinas Ramanauskas, Karolis Babusis, David Gabrovsek, Kjeld Zuidema en Theo John waren net als in het laatste duel van de voorbereiding de starting five.

Vliegende start

Donar kende een sterk begin tegen het gehavende Heroes van coach Erik Braal. Na tien minuten spelen stond het maar liefst 27-14. Halverwege was de voorsprong nog altijd tien punten: 47-37.
In het derde bedrijf liepen de bezoekers nog wel drie punten in: 61-54. Maar in het laatste kwart liep de thuisploeg vervolgens weer vier punten uit.

De Amerikanen doen het goed

Topscorers aan de kant van Donar waren de Litouwer Karolis Babusis en de Amerikaan John Meeks met elk dertien punten. Theo John maakte er twaalf en Dakota Quinn was goed voor tien punten. Die laatste twee komen eveneens uit de Verenigde Staten.

Programma

Donderdag speelt Donar in Rotterdam tegen Feyenoord. Dinsdag 10 oktober spelen de Groningers weer een thuiswedstrijd, dan is Landstede Hammers uit Zwolle de tegenstander.

Opgeluchte fans

Veel fans waren blij dat ze na een roerige zomer weer van een avond Donar konden genieten.