Valse start GIJS tegen Utrecht Dragons, maar fans houden moed erin

GIJS viert één van z'n treffers
GIJS viert één van z'n treffers © Stefan van der Spek
De ijshockeyers van GIJS zijn de competitie in de Eredivisie met een nederlaag begonnen. Op ijs van Kardinge werd het 3-1 voor Utrecht Dragons.
De Nieuw-Zeelander Flynn Jones scoorde bij z’n debuut voor de Groningers. Hij is een van de nieuwelingen bij GIJS. Utrecht stond na de eerste periode met 2-1 voor. Er werd daarna alleen nog in de tweede periode gescoord.

Toch applaus

GIJS bleek nog geen ingespeeld team. In de voorbereiding werd er maar een paar keer getraind op het ijs. Het team moest daarvoor uitwijken naar andere locaties omdat er pas sinds vorige week een ijsvloer ligt in Kardinge.
De spelers kregen na de wedstrijd ondanks de nederlaag applaus van de circa vijfhonderd toeschouwers. De stemming onder het publiek was dat gaandeweg de competitie de resultaten wel komen.
Dat was ook vorig seizoen het geval. Na een stroef begin slaagde GIJS erin om de halve finale van de play-offs om het kampioenschap in de Eredivisie te bereiken. Daarin was Eindhoven te sterk. De Brabanders komen volgende week op bezoek in Groningen.