Hoop gloort voor nieuwe weg tussen Groningen en Lauwersoog

WINSUM - De VVD-fracties in de gemeenten Winsum, Bedum en de Marne willen toch een vernieuwde weg tussen Groningen en Lauwersoog. Die gaat niet langer door natuurgebied De Koningslaagte.
Een jaar geleden ontstond er nog een impasse toen de gemeente Winsum de stekker uit het project trok. Maar de VVD-fracties in de drie betrokken gemeenten in Noordwest Groningen hebben de handen in een geslagen en komen gezamenlijk met een nieuw voorstel.
De drie fracties kiezen voor een tracé dat ten noorden en oosten van Winsum ligt en via Bedum loopt. de weg gaat dan niet door natuurgebied Koningslaagte. De dorpen Sauwerd en Adorp worden verkeersluw en Bedum krijgt een snelle verbinding met de stad Groningen, waar ook het vrachtverkeer van de DOMO fabriek van profiteert.
De fracties willen dat hun gemeentebesturen over dit plan onderhandelen met de provincie. Volgens fractievoorzitter Harrie Jonkman van de VVD in Winsum heeft dit plan een grotere klans van slagen dan het vorige, omdat de drie gemeenten gezamenlijk optrekken. In het verleden hebben de gemeenten teveel naar hun eigen belang gekeken, denkt Jonkman.