Premier Rutte brengt vrijdag werkbezoek aan Groningen

Premier Mark Rutte tijdens een eerder werkbezoek
Premier Mark Rutte tijdens een eerder werkbezoek © Twitteraccount staatssecretaris Vijlbrief
Minister-president Rutte komt aanstaande vrijdag voor een werkbezoek naar onze provincie. Het bezoek staat in het teken van het toekomstperspectief van kinderen en jongeren in Groningen.
In Hoogezand gaat Rutte in gesprek met kinderen, medewerkers van een basisschool en met medewerkers van 'Tijd voor Toekomst' over het aanpakken van kansenongelijkheid onder kinderen en jongeren in de regio.
Tijd voor Toekomst is een meerjarig programma dat inzet op extra tijd voor talentontwikkeling, fysieke en mentale gezondheid, het verbreden van de blik op de wereld en het verminderen van achterstanden.

Woltersum

In Woltersum bezoekt Rutte een basisschool. Hier spreekt hij met kinderen over de impact van de aardbevingen en hun ideeën voor de toekomst. Ook gaat hij in gesprek met volwassenen over de gevolgen van de aardbevingen, het schadeherstel, de versterkingsoperatie en het toekomstperspectief van de kinderen en jongeren in het dorp.
Het bezoek aan Groningen zou eerder in juli plaatsvinden, maar werd verzet in verband met het debat in de Tweede Kamer naar aanleiding van het aftreden van kabinet-Rutte IV.