liveblog | 26 september

112-nieuws dinsdag 26 september: Motorrijder botst tegen brug • Mestbult bij Appingedam brandt al dagen

In dit liveblog houden we je deze dinsdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 26 september, 18:00 uur
18:00

Motorrijder botst tegen brugleuning

Een motorrijder rijdt tegen een brug aan in Lutjegast. De politie, ambulance en een traumahelikopter waren aanwezig om het slachtoffer te onderzoeken.
Politie, ambulance en traumahelikopter in Lutjegast
Politie, ambulance en traumahelikopter in Lutjegast © ProNews
17:00

Slachtoffer ongeluk A7 Tolbert is 50-jarige Fries

De man die vanmorgen gewond raakte bij een ongeluk op de A7 bij Tolbert, is een 50-jarige inwoner van de gemeente Opsterland. Dat heeft de politie bekendgemaakt. Door het ongeluk was de snelweg tussen Leek en Boerakker enkele uren dicht.
13:30

Mestbult bij Appingedam brandt al dagen

Aan de Eilandsweg bij Appingedam staat sinds zondag een mestbult in brand. De brandweer laat de bult vlak bij bedrijventerrein Fivelpoort gecontroleerd uitbranden, omdat de bult zich lastig laat blussen.
Zondagavond nam de brandweer voor het eerst een kijkje bij de bult. Toen bleek al dat de bult te groot was om te blussen. Dinsdagmiddag werd de brandweer opnieuw opgeroepen, maar was de situatie onveranderd.
De brand in de mestbult geeft stankoverlast, maar kan geen kwaad voor de omgeving. De brandweer waarschuwt dat de bult nog enkele dagen kan branden.
09:00

A7 tussen Leek en Boerakker is weer open

De A7 tussen Leek en Boerakker is weer open. De bergings- en schoonmaakwerkzaamheden na het ongeval dat daar rond 05.30 uur gebeurde zijn voltooid, meldt Rijkswaterstaat.
05:30

Auto slaat over de kop op de A7; één gewonde

Een automobilist is met de auto over de kop geslagen op de A7, ter hoogte van Tolbert. Er is ook een vrachtwagen bij het ongeluk betrokken, meldt Rijkswaterstaat. Het ongeval gebeurde in de richting van Groningen naar Drachten. Er zijn meerdere hulpdiensten ter plaatse.
De bestuurder van de personenauto is gewond geraakt en naar het ziekenhuis gebracht, zegt een woordvoerder van de politie.
De weg is dicht tussen Leek en Boerakker. Het verkeer wordt omgeleid. Verkeer dat stilstaat voor het ongeval, wordt teruggeleid naar de toerit Leek.
Er liggen brokstukken op de weg. Naar verwachting blijft de snelweg tussen Leek en Boerakker tot ongeveer 09:30 uur dicht, verwacht Rijkswaterstaat.
Politie op de A7, ter hoogte van Tolbert
Politie op de A7, ter hoogte van Tolbert © Persbureau Meter