Politie krijgt 20 tips over aanslagen Winschoten, Oude Pekela en Groningen

De politie wil meer weten over deze Fiat Punto
De politie wil meer weten over deze Fiat Punto © Politie Noord-Nederland
De politie heeft beelden gedeeld van een lichtblauwe auto die mogelijk betrokken is bij de schietpartijen in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. De camerabeelden werden dinsdagavond voor het eerst vertoond in het programma Opsporing Verzocht.
Op de beelden is te zien dat een lichtblauwe Fiat Punto meerdere keren voorbijrijdt op plekken waar even later een schietpartij plaatsvond. De politie wil zo veel mogelijk informatie over deze auto en roept iedereen op om informatie te delen.
'Het kenteken van deze auto lijkt te beginnen met 34, al kan dat in de verte ook lijken op de cijfers 86', aldus de politie op de website van Opsporing Verzocht. 'Op dezelfde opnamen verschijnen ook verdachten in beeld over wie informatie erg welkom is.'

Drie verdachten aangehouden

De politie gaat er op dit moment vanuit dat in ieder geval twaalf incidenten met elkaar te maken lijken te hebben. Tot nu toe zijn drie verdachten aangehouden: een 58-jarige en 21-jarige man uit Winschoten en een 31-jarige man uit Hoogezand.
De politie meldt woensdagochtend dat er al zo'n twintig tips zijn binnengekomen na de uitzending. Veel van deze tips gaan over de blauwe auto.
Een overzicht van de incidenten is hier te vinden.
Dit bericht is woensdagochtend aangevuld met informatie van de politie over de hoeveelheid tips.