liveblog | 28 september 2023

112-nieuws woensdag 27 september: Spookrijder A28 reed zonder rijbewijs en onder invloed • Paard uit sloot bevrijd in Leek

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 28 september 2023, 16:30 uur
16:30

Politie krijgt meer dan veertig tips over aanslagen

Bij de politie zijn na de uitzending van Opsporing Verzocht meer dan veertig tips binnengekomen over de geweldsincidenten in Winschoten, Oude Pekela en Groningen. Die houden vermoedelijk verband met een vete tussen rivaliserende criminele bendes.
De meeste tips gaan over de lichtblauwe Fiat Punto die bij een aantal incidenten gezien is, meldt de politie.
12:20

Paard te water geraakt

De brandweer van Leek heeft woensdagochtend een paard uit een sloot gehaald. Het dier was aan het Molenwijkje in Leek te water geraakt en kon er zelf niet meer uitkomen.
11:01

Caravan brandt volledig uit in Bellingwolde

Op camping Parkzicht in Bellingwolde is vannacht een caravan volledig uitgebrand. Op het moment dat de brandweer arriveerde was deze niet meer te redden.
09:45

Spookrijder A28 reed zonder rijbewijs en onder invloed

De spookrijder die woensdagochtend over de A28 ging is een 34-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Hij reed onder invloed en zonder geldig rijbewijs. Dat maakt de politie bekend.
Hij reed tegen het verkeer in en botste tegen een andere auto aan. Daarna raakte hij van de weg.
De man is vanuit het ziekenhuis naar de gevangenis gebracht en wordt daar verhoord.
09:10

Brand aan Radesingel in Stad

Op de begane grond van een woning aan de Radesingel in Groningen is brand uitgebroken. Er komt daardoor veel rook op de eerste verdieping, meldt de brandweer. Alle mensen zijn uit het pand geëvacueerd.
Er is opgeschaald naar middelbrand.
04:15

Spookrijder op A28 raakt gewond

Een spookrijder heeft op de A28 bij De Punt in de richting van Groningen een ravage veroorzaakt. De bestuurder reed tegen het verkeer in en raakte vervolgens van de weg. De spookrijder is daarbij gewond geraakt, meldt de politie Drenthe op X. Bij het incident waren ook enkele andere automobilisten betrokken. De weg ligt bezaaid met brokstukken.
De hulpdiensten zijn aanwezig en de politie doet onderzoek naar de toedracht. Eén rijbaan van de A28 is om 6.00 uur weer vrijgegeven voor het verkeer.
Twee voertuigen moesten worden afgesleept door een berger.
Een veegauto maakt de weg weer toegankelijk
Een veegauto maakt de weg weer toegankelijk © Persbureau Meter