Instellingen

FC weigert Tadic nu te verkopen aan Twente

GRONINGEN - FC Groningen heeft maandag een serieus bod van FC Twente op Dusan Tadic afgewezen. Dat zegt FC Groningen-directeur Hans Nijland. “Tadic speelt zondag gewoon mee tegen RKC, als Pieter Huistra hem opstelt.”

Nijland, technisch manager Henk Veldmate en financieel directeur Erik Mulder spraken maandagavond met een delegatie van de club uit Enschede. “We hebben een serieuze bieding ontvangen om Tadic per direct over te nemen. Maar we hebben tegen elkaar gezegd dat we dat nu niet doen.”

De ambities van FC Groningen om Europees voetbal te behalen zijn voor Nijland en co te belangrijk. “Misschien dat we in de zomer tot iets komen met FC Twente. Maar dat zien we dan wel weer.” FC Twente wil niet op de mededeling van Nijland reageren. "Als Tadic in het shirt van Twente speelt, komen wij in actie", aldus de perschef.

Nijland verwacht niet dat er van andere clubs nog een bod komt op de Serviër. “Ik kan met enige stelligheid zeggen dat het gevaar is geweken.”

Volgens de zaakwaarnemer van Tadic, Zoran Pavlovic, wil Borussia Mönchengladbach een bod uitbrengen op de aanvaller van FC Groningen. De Duitse club wilde daar maandag echter niet op reageren. Technisch directeur Max Eberl liet eerder in een interview weten dat de club niet van plan is in deze transferperiode nog een speler aan te trekken. “Of we ons aan dat plan houden, kan ik niet zeggen. Maar daar ziet het vooralsnog wel naar uit”, aldus een woordvoerder tegen RTV Noord.

De transfermarkt sluit op 31 januari middernacht.