Instellingen

Nieuw bestuur Flames gezocht via website

© Gerrie van der Boom

GRONINGEN - De vacatures voor het nieuwe bestuur van GasTerra Flames zijn opengesteld op de website van de club. "Om te voorkomen dat mensen het idee krijgen dat ons werk een old-boys-network aangelegenheid is", zegt Berend Hoekstra, voorzitter van de commissie die op zoek is naar nieuwe bestuurders.

Hoekstra, tevens burgemeester van Leek, verwacht overigens niet dat het storm zal lopen met sollicitaties. Eind februari hoopt hij een nieuw bestuur te kunnen installeren. "Zoals het tot nu toe gaat, is dat redelijk optimistisch." De 'commissie van wijze mannen en vrouwen' heeft zelf wel degelijk mogelijke bestuurders op het oog, maar volgens Hoekstra nog niemand concreet benaderd.

Een nieuw bestuur zal overigens niet tijdig geformeerd zijn om nog een nieuwe speler aan te trekken. Die zou voor 18 februari speelminuten moeten maken. De technische staf wilde graag een sterke speler voor onder de borden aan de selectie toevoegen. Een op Cyprus spelende Amerikaan had eind vorig jaar concreet de aandacht, maar heeft inmiddels in Japan een nieuwe club gevonden.

Het demissionaire bestuur, dat niet met diverse media wil praten, verklaart bovendien op de website dat er geen geld meer is voor versterking. "En wij gaan niet over de geldzaken", zegt Hoekstra. "De afspraak is dat het aftredende bestuur handelt in het belang van de club."