'Tadic ook niet naar Málaga'

GRONINGEN - Het Spaanse Málaga heeft zich op de laatste dag van de open transfermarkt nog bij FC Groningen gemeld voor Dusan Tadic. De Serviër wordt echter niet meer verkocht, benadrukt directeur Hans Nijland.
"De selectie blijft intact", zegt Nijland stellig. "Als we nu toch nog zaken zouden doen, zou ik niet geloofwaardig zijn naar onze supporters. Ik heb de vraag al gehad: wat nou als er nog 20 miljoen wordt geboden voor Tadic? Maar wij blijven erbij. We gaan geen zaken meer doen."
Maandag sprak FC Groningen met een delegatie van FC Twente over een directe overgang van Tadic. Met name de ambitie van FC Groningen om dit seizoen Europees voetbal te bereiken stonden de verkoop in de weg. Nijland: "Het is goed dat er interesse is voor onze spelers. Maar het is voor onze ambities ook belangrijk dat deze selectie tot het einde van het seizoen ongewijzigd blijft."
Had FC Groningen voor het sluiten van de markt toch nog een speler verkocht, dan was Camilo Mayada een mogelijke aankoop geweest. "Een schaduwplaatje", aldus technisch directeur Henk Veldmate. "Achter elke mogelijke verkoop heb je als club een of meerdere mogelijke aankopen in beeld."
De 21-jarige Uruguayaan was twee jaar geleden op proef bij de FC, samen met spits David Texeira. Zijn huidige club Danubio FC bracht dinsdag via Twitter het bericht dat de middenvelder zelfs al op weg was naar Nederland. "Hij was in beeld gekomen als Club Brugge tóch nog met een groter bod op Maikel Kieftenbeld was gekomen", zegt Nijland. "Maar daar is uiteindelijk geen sprake van geweest."