liveblog | 28 september

112-nieuws donderdag 28 september: Boom in Haren omgevallen • Drugspand Leek op slot • Heterdaad bij inbraak Musselkanaal

In dit liveblog houden we je deze donderdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 28 september, 21:30 uur
21:30

Boom valt op Kerklaan Haren

Een boom langs de Kerklaan in Haren is donderdagavond omgevallen. Een deel van de weg was daardoor versperd. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd en deze vervolgens weggehaald.
Het verkeer moest tijdens de werkzaamheden omrijden. Waardoor de boom tegen de grond ging, is niet bekend.
De boom langs de Kerklaan in Haren
De boom langs de Kerklaan in Haren © Persbureau Meter
18:30

Drugspand Leek voorlopig op slot

Een bedrijfspand aan de Auwemalaan in Leek is voorlopig gesloten vanwege een drugsvondst. In de ruimte lagen een 'handelshoeveelheid drugs en drugsgerelateerde goederen', schrijft de gemeente. Om welke spullen het gaat, is niet bekendgemaakt.
Burgemeester Ard van der Tuuk heeft na de ontdekking het gebouw voor negen maanden gesloten. 'Hiermee wil de gemeente het gebruik van panden voor drugscriminaliteit tegengaan en de openbare orde en de woon- en leefomgeving herstellen en beschermen.'
13:50

Kleine brand bij bedrijf Ter Apel

Bij Ofichem Group aan de Heembadweg in Ter Apel werd donderdagmiddag brand gemeld. In een installatie van het bedrijf, dat werkt met grondstoffen voor het maken van medicijnen voor mens en dier, was brand ontstaan. Daarbij kwam een onbekende stof vrij. Het personeel moest het pand tijdelijk verlaten en wachten tot de brandweer het incident onder controle had.
Brandweerauto voor het bedrijfspand
Brandweerauto voor het bedrijfspand © Martin Nuver / 112Groningen
13:50

Stadjer aangehouden voor rijden onder invloed van drugs

Tijdens een controle in Groningen, op het rijden onder invloed van drugs, is een 35-jarige Stadjer aangehouden. Bij het onderzoeken van de auto van de bestuurder werden een boksbeugel en een zakje wiet gevonden. De man is aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed van drugs en moet zich verantwoorden op het politiebureau. De drugs en de boksbeugel zijn in beslag genomen.
12:45

Enexis vergeet bewoners brief te sturen, stroomstoring Buitenhof blijkt gepland onderhoud

De 'stroomstoring' die vanmorgen is ontstaan in de Groninger stadswijk Buitenhof, blijkt helemaal geen storing te zijn. Volgens een woordvoerder van Enexis gaat het om gepland onderhoud: 'Er wordt een trafostation vervangen. Dat was al langer gepland en daarvoor is de stroom dus tijdelijk uitgeschakeld. Het is dus geen stroomstoring, maar een stroomonderbreking.'
Volgens Enexis is er in de voorbereiding van de werkzaamheden iets misgegaan: 'We hebben slechts een deel van de inwoners van de Buitenhof over de onderbreking geïnformeerd. Daardoor dacht de andere helft dat er vanmorgen een storing was ontstaan. Daarvoor bieden wij onze excuses aan.' Naar verwachting zal de 'storing' rond 17.00 uur zijn verholpen.
Een werkbus van Enexis
Een werkbus van Enexis © ANP
12:30

Verdachte schietpartij Poelestraat Stad blijft langer vastzitten

De 17-jarige Amsterdammer die er van wordt verdacht eerder deze maand twee mensen te hebben neergeschoten in de Poelestraat in Groningen, blijft voorlopig vastzitten. Het voorarrest van de Amsterdammer is met drie maanden verlengd, zo meldt het Openbaar Ministerie.
De schietpartij was op 14 september. De verdachte opende het vuur op een 17-jarige man, een 24-jarige voorbijganger werd ook geraakt. Beiden raakten gewond, maar zijn inmiddels buiten levensgevaar. De verdachte kon korte tijd later worden aangehouden.
Politieauto's, ambulances en afzetlinten houden het uitgaanspubliek op afstand na de schietpartij
Politieauto's, ambulances en afzetlinten houden het uitgaanspubliek op afstand na de schietpartij © ProNews