Donar na spannende slotfase onderuit in Rotterdam

David Gabrovsek neemt een vrije worp namens Donar
David Gabrovsek neemt een vrije worp namens Donar © Donar
Donar heeft de tweede wedstrijd van de competitie net niet weten te winnen. In Rotterdam werd het na een spannende slotfase 73-70 tegen Feyenoord.
Donar kon met zelfvertrouwen richting de Maasstad, want afgelopen zaterdag werd het eerste duel nog gewonnen van Heroes Den Bosch. In Rotterdam moest Donar-coach Andrej Stimac het nog altijd doen zonder de geblesseerden Jordy Kuiper en Sam van Oostrum. De startende vijf waren dezelfden als voorheen: Justinas Ramanauskas, Karolis Babusis, Kjeld Zuidema, David Gabrovsek en Theo John.

Minuut stilte

Het ging in Rotterdam vanzelfsprekend niet alleen over basketbal. Voorafgaand aan het duel werd er een minuut stilte in acht genomen voor de slachtoffers van de schietpartijen eerder op donderdag in Rotterdam.

Donar komt terug na slecht begin

Donar begon niet goed aan het duel. Na tien minuten spelen stond het 21-13 voor de thuisploeg. Halverwege waren de Groningers twee punten ingelopen: 41-35.
In het derde kwart gaf Donar flink gas, waardoor er na dertig minuten spelen een voorsprong van vijf punten op het scorebord stond: 52-57. In het laatste bedrijf kwamen de Rotterdammers weer terug. Na een spannende slotfase kon Theo John de stand nog gelijk trekken met een driepunter, maar dat mislukte.
Topscorers aan de kant van Donar waren Karolis Babusis en John Meeks met beiden zeventien punten. Sander Hollanders was goed voor elf punten.

Kwalificatie Europe Cup

Zondag vertrekt de ploeg van coach Andrej Stimac naar Skopje, de hoofdstad van Noord-Macedonië. Daar spelen de Groningers de komende week drie wedstrijden om zich te kwalificeren voor het hoofdtoernooi van de Europe Cup.