liveblog | 29 september 2023

112-nieuws vrijdag 29 september: Grote brand in Gasselternijveen • Inwoner Delfzijl mishandelt agent

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 29 september 2023, 22:30 uur
22:30

Grote brand in woonboerderij Gasselternijveen

In een woonboerderij in Gasselterboerveen is brand ontstaan. De vlammen slaan uit het dak en er komt veel rook bij vrij. De brandweer heeft opgeschaald naar 'grote brand', alle bewoners zijn in veiligheid.
In het garagebedrijf naast de boerderij zijn naast auto's ook zuurstof, gas en olie aanwezig, waardoor er knallen te horen zijn, laat een woordvoerder van Veiligheidsregio Drenthe weten aan RTV Drenthe.
Ook lagen er veel zonnepanelen op het dak van het pand. 'Er is ook een meetploeg aanwezig die meet waar de rook met de deeltjes van de zonnepanelen neer kan komen', aldus de woordvoerder.
Onder andere de brandweer van Stadskanaal en Veendam helpen om de brand te blussen.
De boerderij staat in brand
De boerderij staat in brand © Dennie Gaasendam
Rond 02.45 begon de brandweer met nablussen.
"Met behulp van een kraan proberen we de gevels uit het pand te krijgen, en proberen we de brand van binnen gericht te bestrijden," legt brandweerman Ido Rittersma aan RTV Drenthe uit.
18:30

Bestuurder negeert stopteken: achtervolging eindigt in crash

Een verkeerscontrole in Hoogezand is donderdagochtend uitgelopen op een politieachtervolging. Agenten wilden de bestuurder van een Volkswagen Polo controleren, maar die ging er vervolgens vandoor.
De achtervolging eindigde in de Tasmanstraat, waar de Polo tegen meerdere auto's crashte. Bij de aanhouding bleek de man, een 22-jarige inwoner van Hoogezand, onder invloed van alcohol en drugs. Hij is aangehouden en zal zich later voor de rechter moeten verantwoorden.
De eigenaren van de beschadigde voertuigen hebben een brief van de politie gekregen voor het afhandelen van de schade.
De politie rijdt met hoge snelheid door de Tasmanstraat
17:45

Inwoner Delfzijl mishandelt agent

Een 24-jarige man uit Delfzijl is vanmorgen aangehouden op het station van Assen. De man werd betrapt op het reizen zonder geldig vervoersbewijs. Toen agenten de man wilden aanhouden, begon hij om zich heen te slaan. Daarbij is één van de agenten gewond geraakt.
Met hulp van extra agenten is de man alsnog uit de trein gehaald en aangehouden. De politie laat weten aangifte te doen van mishandeling.
17:30

Kop-staartbotsing Sappemeer

Bij een aanrijding op de Noorderstraat in Sappemeer zijn vanmiddag twee auto's beschadigd geraakt. De bestuurders van beide voertuigen kwamen met de schrik vrij. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet duidelijk.
Beide voertuigen raakten beschadigd
Beide voertuigen raakten beschadigd © Venema Media
17:15

Drukte op wegen door aanrijding N7 tussen Hoogkerk en Corpus den Hoorn

Door een aanrijding op de N7 tussen Hoogkerk en de afslag Corpus den Hoorn, is er grote drukte op de omliggende wegen. Zowel op de ringweg als de toegangswegen naar de ringweg, staat het verkeer zo goed als stil. De verwachting is dat het oponthoud tot na de avondspits zal duren.
Drukte op de Laan Corpus den Hoorn
Drukte op de Laan Corpus den Hoorn © Patrick Wind/ 112Groningen
16:15

Man aangehouden na woninginbraak

De politie heeft donderdag een man betrapt op een woninginval. Hij werd al langer verdacht van meerdere inbraken en diefstallen in de Korrewegwijk en de Oosterparkwijk.
De 57-jarige man werd door de politie in burgerkleding gevolgd en kon worden aangehouden.