Rondje Groningen zit op de wc en geniet van kots van de hond

Oost, West, thuis zit het toch het best!
Oost, West, thuis zit het toch het best! © ANP/RTV Noord
Ga je lekker uit eten, komt er een huisgemaakt gerecht van de hond van de kok op tafel. Gelukkig weten we nu wel waar we met een gerust hart de grote boodschap achter kunnen laten. Kortom, Rondje Groningen is er weer klaar voor!
Dit artikel kan langer laden door alle sociale mediaberichten. Zie je geen berichten? Ga in de app naar Meer --> Instellingen --> Privacy --> Alles accepteren.

1) Alstublieft, de kots van uw hond

Zit je gezellig in een restaurant, komt de ober met de kots van je hond aanzetten. Wat doe je, terugsturen of zonder blikken of blozen opslurpen?

2) Waar draai je het lekkerst je bolus?

Natuurlijk, zo lekker als ie thuis zit, zit ie nergens. Maar wat nou als je onderweg bent en de druk dreigt te hoog op te lopen. Op welke wc kun je dan het beste je zorgen achterlaten? Een groepje studenten kon de verleiding niet weerstaan en dook alle openbare wc-hokje in Stad in. Het resultaat vertelden ze vol trots aan OOG.

3) Wie wil een betonkop voor z'n deur?

De gemeente Westerkwartier heeft ergens in de berging een paar betonnen koppen gevonden. Ze staan blijkbaar in de weg, want de gemeente doet nu een oproep: help de betonkoppen een plekje te geven!

4) Volg de brandplekken...

Stadjers kennen het fenomeen: deelscooters die in de weg staan. Peter wordt er ook mee geconfronteerd en doet het goede: hij vraagt keurig aan de verhuurder om de scooter weg te halen. Het is alleen wel te hopen dat de verhuurder een beetje opschiet, anders lost het probleem zich mogelijk vanzelf op...

5) Wie fietst een stukkie met Liesbeth mee?

Liesbeth in Vlagtwedde zoekt een fietsmaatje. Rij jij binnenkort een rondje met haar mee?

6) Hoog Sammy, kijk omhoog Sammy...

Soms moet je omhoog kijken. Klopt.

7) Geert Jan wordt oud, zegt ie. We hopen het voor hem!

Maar eerlijk is eerlijk, leuk om weer even terug te zien!

8) BREAK: er gaat weer eens een weg OPEN!

Automobilisten en fietsers in Stad klagen al jaren steen en been: alle wegen worden afgesloten. Bij deze een stukje goed nieuws, er gaat weer een weg open!

9) Lekker aan de oliebollen in Veendam

Vraag niet hoe het kan, maar geniet ervan!

10) En toen kwamen we bij Beertje Brom...

...en was de tijd van Rondje Groningen alweer om!
Rondje Groningen is er elke doordeweekse dag om 21.00 uur. Tot maandag!