Instellingen

Partycentrum De Postwagen Tolbert door brand verwoest

© Martin Druppers / 112groningen
© Martin Druppers / 112groningen
© Alfred Hut
© Hielke Keizer

TOLBERT - Partycentrum De Postwagen in Tolbert is vrijdag door brand verwoest. De mensen in het gebouw konden zich op tijd in veiligheid brengen, maar het pand moet als verloren worden beschouwd. Rond 21:30 kon het sein 'brand meester' worden gegeven.

Het vuur, dat ontstond op een zolderverdieping, dreigde in eerste instantie over te slaan naar omliggende panden. Via het dak sloeg de brand door naar zalen in het achterste deel van het pand. Ongeveer 30 bewoners, die hun woningen moesten verlaten, hebben zelf voor onderdak gezorgd.

De brand ging gepaard met een forse rookontwikkeling. De brandweer adviseerde daarom ramen- en deuren te sluiten. Naar alle verwachting zal de brandweer nog geruime tijd bezig zijn met nabluswerkzaamheden.

Maatregelen

De brandweer heeft een kraan ingezet om het voorste gedeelte van het pand te slopen zodat veilig het gas kan worden afgesloten door energieleverancier Enexis. De gemeente heeft een dam laten aanleggen om te voorkomen dat bluswater in de kelder van een naast gelegen woning inloopt. Daarnaast worden maatregelen genomen om te voorkomen dat het bluswater ervoor zorgt dat zich in de omgeving van de brand een ijsvloer zal vormen.

Heeft u foto's van de brand ? Mail ze naar de redactie :nieuwsfoto@rtvnoord.nl Bekijk amateurbeelden van de brand :