liveblog | 30 september

112-nieuws zaterdag 30 september: Politie vindt wapens en munitie • Buiklanding Damn Yankee • Overlastgevers aangehouden

In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 30 september, 15:00 uur
15:00

Politie treft vuurwapens en munitie aan bij Winschoter

De politie heeft vrijdagmiddag een 35-jarige man uit Winschoten aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. In een woning aan de Hermelijnlaan in Winschoten trof de politie na onderzoek twee vuurwapens met munitie aan.
De man is overgebracht naar het bureau en wordt verhoord. Het onderzoek gaat verder, aldus de politie.
13:00

'Damn Yankee' naast de baan in Oostwold

Op het vliegveld bij Oostwold (Oldambt) is zaterdagmiddag een vliegtuigje naast de baan beland. Brandweer noch ambulance hoefden in actie te komen: er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.
Het vliegtuig kampte met een hydraulisch probleem, waardoor het landingsgestel niet uit wilde klappen. De piloot moest daardoor een buiklanding maken.
Het betreft de zogenaamde P51-D Mustang, bijgenaamd Damn Yankee, hieronder te zien op archiefbeeld:
Het vliegtuigje naast de baan
Het vliegtuigje naast de baan © 112Groningen
11:30

Politie houdt overlastgevers aan op Grote Markt

De politie heeft zaterdagmorgen twee overlastgevers aangehouden op de Grote Markt in de stad, aldus de politie op social media. 'Beide personen waren behoorlijk recalcitrant.'
De twee blijven voorlopig vastzitten.
11:30

Meerweg bij Haren afgesloten

De Meerweg bij Haren is dit weekend afgesloten vanwege werkzaamheden. De weg wordt onder andere voorzien van een nieuwe asfaltlaag. Ook wordt er een nieuwe riolering aangelegd, komen er nieuwe goten en worden er wegmarkeringen geplaatst. De werkzaamheden duren tot 9 oktober, meldt Groningen Bereikbaar.
07:00

Auto raakt van de weg op N360

Zaterdagochtend rond half zes raakte een automobilist op de N360 tussen Wirdum en de rotonde bij Garrelsweer van de weg en belandde in een naastgelegen sloot.
Ambulance
Ambulance © ProNews