liveblog | 1 oktober

112-nieuws zondag 1 oktober: Politie zoekt inbrekers tankstation Grootegast • Man (38) vermist op zee

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 1 oktober, 15:00 uur
15:00

Tankstation Grootegast doelwit van inbrekers

In de nacht van zaterdag op zondag heeft een tankstation aan de Rondweg in Grootegast bezoek gehad van inbrekers. Dat meldt de politie, die graag meer wil weten over de inbrekers, op Instagram.
De inbraak vond plaats rond 04.30 uur, waarbij de voordeur vernield werd om binnen te komen. Op beelden die het tankstation zelf deelt is te zien hoe inbrekers een grote zak verplaatsen. Wat daarin zit is niet bekend.
12:20

Vermissing op zee

Een 38-jarige zeeman van het Groninger vrachtschip Noorddijk is sinds afgelopen week spoorloos verdwenen. Dat gebeurde toen het schip door het Kielerkanaal voer, melden Duitse media. Het schip was onderweg van Delfzijl naar Rostock.
Politie en brandweer werden gealarmeerd, maar een uitgebreide zoekactie met behulp van drones en een helikopter leverde niets op. Van de man zijn alleen schoenen teruggevonden aan dek. De politie gaat ervan uit dat de man in het water is gesprongen. De Duitse waterpolitie doet onderzoek.
10:05

Verdachten van winkeldiefstal aangehouden

De politie heeft gistermiddag vijf verdachten van een winkeldiefstal aangehouden in Stad. Een beveiliger zag de diefstal in parfumerie Douglas en maakte een melding bij de politie.
Lees hier meer.
02:00

Ongeval op de A7

In de nacht van zaterdag op zondag heeft op de snelweg A7 richting Drachten een ongeval plaatsgevonden tussen drie auto’s.
Hulpdiensten waaronder politie en ambulance werden omstreeks 01:25 uur gealarmeerd. Niemand is gewond geraakt.
Ongeluk op de A7
Ongeluk op de A7 © Ruben Huisman/Persbureau Meter