Likje verf en historische verpakking voor 'symbool van verpaupering' in Hoogezand

Het verpauperde pand in Hoogezand heeft tijdelijk een betere aanblik gekregen
Het verpauperde pand in Hoogezand heeft tijdelijk een betere aanblik gekregen © Venema Media
Hoogezand heeft de eerste stap gezet naar een mooiere entree. Het verpauperde pand op de hoek van de Meint Veningastraat en de Kerkstraat heeft, in ieder geval tijdelijk, een betere aanblik gekregen.
Het pand is in de loop der jaren beeldbepalend voor Hoogezand geworden en niet bepaald in positieve zin. Het pand was zodanig verpauperd, dat het bij veel mensen een doorn in het oog was. 'Het is echt wel het pand in Hoogezand, en misschien wel in heel Midden-Groningen, dat symbool staat voor verpaupering', zei wethouder Erik Drenth al eerder.
Het was al langer een wens van de gemeente om het pand te renoveren. Daarvoor moest wel eerst overeenstemming worden bereikt met pandjesbaas Han Vos, maar de onderhandelingen daarover liepen jarenlang spaak. Tot 11 juli, toen de gemeente met Vos overeenkwam om het pand voor een miljoen euro over te nemen.

Foto's

Wat er precies met het pand gaat gebeuren is niet bekend, al gaf Drenth eerder te kennen dat hij vermoedt dat het gesloopt wordt. Tot die tijd is de aanblik een stuk minder somber dan voorheen. De gemeente heeft de muren een lik verf gegeven en doeken om het pand geplaatst met foto's van hoe het pand er vroeger uitzag. Dat moment werd zondagmiddag gedeeld met belangstellenden.