Donar begint Europees kwalificatietoernooi met kleine nederlaag

Donar-coach Andrej Stimac op archiefbeeld
Donar-coach Andrej Stimac op archiefbeeld © JK Beeld
Donar heeft de eerste wedstrijd van het Europese kwalificatietoernooi met klein verschil verloren. BC Sabah uit Azerbeidzjan was in Skopje met 75-72 te sterk. De Groningers spelen hierna nog twee duels in de Noord-Macedonische hoofdstad om zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi van de Europe Cup.
Donar-coach Andrej Stimac kon in Skopje nog altijd niet beschikken over de geblesseerden Jordy Kuiper en Sam van Oostrum. Hij begon met de gebruikelijke starting five: Justinas Ramanauskas, Karolis Babusis, Kjeld Zuidema, David Gabrovsek en Theo John.

Spannend slot

Donar begon goed aan de wedstrijd. Na tien minuten was de voorsprong vijf punten: 23-18. In het tweede kwart gaven de Azeri echter gas, waardoor de Groningers halverwege tegen een achterstand van drie punten aankeken: 37-40. In het derde bedrijf liep Donar een punt in: 57-59. In de slotseconden van de wedstrijd had Ramanauskas de kans om met een driepunter gelijk te maken, maar hij miste.
De spelverdeler viel wel op met tien assists en vijf punten. Topscorer was Sander Hollanders met achttien punten. Theo John maakte zestien punten en pakte elf rebounds. David Gabrovsek was goed voor vijftien punten.

Nog twee tegenstanders

Dinsdag speelt Donar in Skopje vanaf 17.30 uur tegen Rapid Boekarest uit Roemenië. Donderdag nemen de Groningers het vanaf 20.30 uur op tegen thuisploeg Rabotnicki Skopje. De poulewinnaar plaatst zich voor de groepsfase van de Europe Cup. Afhankelijk van resultaten in de Champions League-kwalificatie kan ook een aantal nummers twee zich plaatsen.
Donar heeft sinds de oprichting in 2015 elk jaar meegedaan aan het hoofdtoernooi van de Europe Cup.