VV Musselkanaal schorst speler eerste elftal om drugsgebruik; trainer stapt op

Het complex van VV Musselkanaal
Het complex van VV Musselkanaal © Over de bal
VV Musselkanaal heeft harde maatregelen genomen tegen een speler van het eerste elftal. De voetballer is een toegangsverbod opgelegd van twee jaar. Hij is op een foto te zien met drugs.
De speler is gedurende een periode van twee jaar niet welkom bij de voetbalvereniging en zal ook niet meer in het eerste elftal voetballen. De betreffende foto is gemaakt in de spelersbus tijdens de terugreis van de uitwedstrijd tegen Annen.

'Besluit valt ons zwaar'

Het bestuur van VV Musselkanaal zegt erg geschrokken te zijn. 'Wij keuren het ten zeerste af dat er binnen onze club drugs worden gebruikt', staat in een verklaring richting de leden van de voetbalclub.
'We kunnen en willen dit niet ongestraft laten. Het is een besluit dat ons erg zwaar valt, maar waar we volledig achter staan. We vonden het belangrijk om snel en adequaat te reageren op deze situatie. Ten aanzien van drugs hanteren wij een 'zero tolerance'-beleid. Het belang van onze vereniging en ons als groen-witten is namelijk groter dan alleen de sportieve successen. We willen een veilige plek zijn voor iedereen', stelt het bestuur.

Verbazing om nonchalante omgang

Trainer Wessel Woortman is door het voorval per direct opgestapt. 'Het zijn twee hele slechte dagen geweest. De betreffende speler belde mij maandagmorgen op. Ik dacht dat we een vertrouwensband hadden, maar als je dan in de spelersbus gaat snuiven, is dat reden voor mij om op te stappen.'
Als je in de spelersbus gaat snuiven, is dat een reden voor mij om op te stappen
Wessel Woortman, trainer
'Wat mij nog het meest verbaasd heeft is hoe nonchalant hiermee omgegaan wordt. Er zijn sowieso zes mensen die het gezien hebben, maar er wordt gewoon om gelachen. Als ik het zelf had gezien, had ik hem de bus uitgetrapt', is Woortman hard in z'n oordeel.
Hij speelde zelf jarenlang voor het eerste elftal en was aan zijn vijfde seizoen bezig als hoofdtrainer. Het doet de clubman dan ook pijn dat hij besloten heeft te vertrekken. 'Ik krijg ook veel appjes van de jonge spelers uit de selectie die het moeilijk hebben met de kwestie. Dat gaat me aan het hart want zij zijn de dupe van de hele situatie.'

Ook anderen stappen op

Ook elftalleider Hendrik Berends heeft aangegeven met onmiddellijke ingang te stoppen, net zoals de verzorger en assistent-scheidsrechter.
Het bestuur van VV Musselkanaal heeft begrip voor het het besluit van beiden. De spelersgroep reageert later vandaag op de situatie.