Burgemeester sluit twee panden in Pekela vanwege bendegeweld

De brandweer is ter plaatse in Pekela
De brandweer is ter plaatse in Pekela © RTV Noord
Burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela heeft twee panden aan de Feiko Clockstraat gesloten. Bij die panden vonden een explosie en een schietpartij plaats. De komende twee maanden blijven de zaken dicht.
Gemeente Pekela schrijft in een persbericht de panden 'uit veiligheidsoverwegingen' te sluiten. Het gaat om een nagel- en zonnestudio en de naastgelegen kapsalon. In juli werd op een van de panden geschoten en onlangs vond bij de nagel- en zonnestudio een explosie plaats.

Kans op herhaling hoog

Volgens de gemeente achten de politie en het Openbaar Ministerie de kans op herhaling groot, zolang de panden open blijven. De kapsalon werd in juli beschoten, maar moet nu alsnog de deuren sluiten.
Burgemeester Jaap Kuin noemt dat voortschrijdend inzicht. 'In juli liep het onderzoek naar de explosies nog en wisten we nog niet wat we nu weten. Het dreigingsniveau is sindsdien ook omhoog gegaan.'

Erg vervelend

Hij benadrukt dat een sluiting van een pand niet zomaar genomen wordt. 'Ik vind het erg vervelend voor de ondernemers die dit treft, maar veiligheid gaat voor alles.'