liveblog | 6 oktober 2023

112-nieuws vrijdag 6 oktober: Kind zwaargewond bij ongeval in Sellingen • Scooterrijder en fietser botsen

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 6 oktober 2023, 17:20 uur
17:20

Scooterrijder en fietser botsen in Stad

Op de Oude Ebbingestraat in Stad zijn vrijdagmiddag een scooterrijder en een fietser met elkaar in botsing gekomen. Hoe dan kon gebeuren wordt onderzocht.
Eén van de betrokkenen werd ter plaatse onderzocht op verwondingen, maar hoefde niet mee naar het ziekenhuis.
Hulpdiensten in de Oude Ebbingestraat
Hulpdiensten in de Oude Ebbingestraat © 112Groningen
16:20

Kind zwaargewonde bij ongeval in Sellingen

Hulpdiensten in Sellingen
Hulpdiensten in Sellingen © 112Groningen
Bij een ongeval op de Breetuinenweg in Sellingen is vrijdagmiddag een kind zwaargewond geraakt. Het kind zou door een auto zijn geschept.
De politie kreeg de melding van het ongeval om 16.22 uur. Onder andere de traumahelikopter kwam ter plaatse.
09:00

Geen overtredingen bij controle garageboxen Lauwersoog

Bij doorzoekingen van 55 garageboxen in Lauwersoog zijn geen overtredingen geconstateerd, meldt de gemeente Het Hogeland. Het onderzoek werd donderdag gedaan, in samenwerking met de politie. De gemeente wilde controleren of de boxen volgens de regels worden gebruikt en dat er bijvoorbeeld niet in wordt gewoond, gefeest of illegale spullen liggen opgeslagen.
'We zijn blij dat iedereen ons zo ter wille is geweest. Er is plezierig meegewerkt en alles was prima in orde. Dat willen we natuurlijk ook, want de veiligheid van onze inwoners is het allerbelangrijkste. We blijven daarom ook in de toekomst dit soort controles uitvoeren’, zegt burgemeester Henk Jan Bolding.