Dak vliegt van Groningse zonneauto tijdens Solar Challenge in Australië

De Green Thunder werd in de transportcontainer gezet
De Green Thunder werd in de transportcontainer gezet © Top Dutch Solar Racing Team
De Groningse zonneauto Green Thunder heeft tijdens een oefenrit in Australië zijn dak verloren. Het Top Dutch Solar Racing Team is deze maand in Australië voor de Bridgestone World Solar Challenge.
Tijdens de proefrit probeerde het Groningse team de omstandigheden van de challenge, die later deze maand begint, na te bootsen. Maar na een paar uur op de weg, raakte het dak plotseling los. Het voertuig werd daardoor naar de berm getrokken en kwam daar stil te staan.
Bekijk hier de video van het team, met op 01.58 het ongelukkige moment:
Het is niet duidelijk hoe het dak plotseling los kon laten. De volgauto die erachter reed, kon de coureur veilig uit de auto helpen.
Pech met de Green Thunder
Pech met de Green Thunder © Top Dutch Solar Racing Team
Top Dutch Solar Racing
Top Dutch Solar Racing Team is een studententeam uit Groningen. De 22 studenten van de Hanzehogeschool, Rijksuniversiteit, Noorderpoort, ROC Friese Poort en het Alfa-college bouwen samen een zonneauto. Het project wordt in samenwerking met overheden, bedrijven en onderwijsinstellingen mogelijk gemaakt.
De Green Thunder is door de studenten gebouwd en zo aerodynamisch mogelijk gemaakt. Tijdens de challenge rijdt de zonneauto van Noord naar Zuid-Australië.

'Overtuigd dat we dit kunnen overwinnen'

De Green Thunder werd in de transportcontainer gezet en het team bracht hem terug naar de plek waar ze de nacht ervoor hadden gekampeerd. Teammanager Rick Eichelsheim uit Groningen: ‘Het was een grote teleurstelling om de auto in beschadigde staat te zien. Gelukkig is er niemand gewond geraakt en konden we de auto op een veilige plek parkeren.’
De teleurstelling is groot
De teleurstelling is groot © Top Dutch Solar Racing Team
Eichelsheim vindt het ‘verschrikkelijk’ om de schade te zien, vooral na alle uren werk die in het voertuig zitten. ‘Na het verwerken van de tegenslag zijn we als team bezig gegaan met het bestuderen van de schade en werd er weer aan de auto gewerkt. We zijn ervan overtuigd dat we deze tegenslag kunnen overwinnen en ik heb nog steeds al het vertrouwen in de performance van ons team.’