Instellingen

Boze bewoner laat woning ontploffen

© Marcel Klip/112groningen.nl
© Marcel Klip/112groningen.nl

HOOGEZAND - In de Gabriel Metsustraat in Hoogezand is donderdagmorgen een flatwoning ontploft. De 48-jarige huurder van de woning heeft de gaskraan opengedraaid en kaarsen aangestoken, waarna het appartement is ontploft.

De bewoner zou donderdag uit zijn huis worden gezet. De man meldde zich 's morgens bij de politie met de mededeling dat hij zijn woning had verlaten en de gaskraan had open gedraaid. Ook had hij een aantal kaarsen aangestoken.

De brandweer is vervolgens samen met de politie naar de woning gegaan en heeft dertig woningen in de buurt ontruimd. De brandweer ging daarna de woning binnen om metingen te verrichten. Op dat moment deed de ontploffing zich voor. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond.

Door de klap werd de voorgevel van het appartement weg geblazen. De bewoner van de woning is aangehouden en zit vast. De bewoners van de ontruimde huizen werden opgevangen in buurthuis De Kern. Afgezien van de bewoners van de portiek waar de man woonde, mocht iedereen aan het einde van de ochtend weer terug naar huis.

Woningbouwvereniging Lefier organiseert donderdagavond een informatieavond voor omwonenden. De bijeenkomst is om 19:30 in de wijkcentrum Kern in Hoogezand.