Instellingen

Bedrijfsleven: 'Groninger Museum van onschatbare waarde'

© Reinder Smith

GRONINGEN - Bedrijven en instellingen in de provincie Groningen maken zich zorgen om de toekomst van het noodlijdende Groninger Museum. Ze hebben zich op initiatief van Gertjan Lankhorst van GasTerra verenigd in het 'Comité Groninger Museum Voorwaarts!'

In een open brief gericht aan Provinciale Staten en de Groninger gemeenteraad wijzen ze er op dat het museum van onschatbare waarde is voor Stad en Ommeland. Het geld om het museum te redden moet dat ook zeker op tafel komen, aldus de bedrijven.

Ook pleiten ze voor het behoud van grote internationale tentoonstellingen, omdat de allure van het museum overeind moet blijven. Een deel van de bedrijven en instellingen die onder de brief staan hebben zelf al een sponsor-overeenkomst met het Groninger Museum. Binnenkort organiseert de club ook een netwerkbijeenkomst waar het bedrijfsleven en het museum kunnen kijken wat ze nog meer voor elkaar kunnen betekenen.

De open brief is ondertekend door: Len Boot (CEO NNZ), Bert Bruggeman (voorzitter Raad van Bestuur UMCG), Marc Calon (voorzitter Aedes), Sieger Dijkstra (eigenaar Dijkstra Groep), Jacob Emmelkamp (voorzitter KvK Noord-Nederland), Hans Feenstra (voorzitter Raad van Bestuur Martini Ziekenhuis), Bert van der Haar (voorzitter VNO-NCW Noord), Bert-Jan Hakvoort (voorzitter bestuur Groningen City Club), Eddy de Jonge (directeur Groninger Archieven), Bas van Kampen (directeur Groninger Forum), Gertjan Lankhorst (CEO GasTerra); Dirk Nijdam (directeur Marketing Groningen), Hans Nijland (directeur FC Groningen), Henk Pijlman (voorzitter college van bestuur Hanzehogeschool), Sybrand Poppema (voorzitter van college van bestuur RuG), Harm Post (directeur Groningen Seaports), Rob Pronk (voorzitter Raad van Bestuur Biblionet Groningen), Tiede Swart (regiodirecteur BAM Techniek), Jaap Wolters (CEO Hanzevast)