Basketbalcoach Van den Berg langer bij Bayreuth

© Archief (Acta Fotografie)
BAYREUTH - Basketbalcoach Marco van den Berg heeft zijn contract met BBC Bayreuth met twee jaar verlengd. De 46-jarige Groninger blijft tot 2014 werkzaam bij de Bundesliga-club.
Bayreuth deed Van den Berg een aantal weken geleden al een aanbieding om zijn contract te verlengen. De coach heeft nu zijn handtekening gezet onder een langdurige verbintenis. Directeur Manfred Schöttner is blij met de uitgebreide samenwerking met Van den Berg. "Continuïteit is een essentieel onderdeel van de filosofie van de BBC Bayreuth. Zeker, er waren ook successen die positief hebben bijgedragen aan het besluit over de verdere samenwerking. Belangrijker is voor ons echter de conceptuele benadering van Marco, zijn filosofie. Dat, in combinatie met zijn persoonlijkheid, was doorslaggevend."
Ook Van den Berg is blij met de verlenging van zijn verblijf bij de Duitse club waar hij in oktober 2011 aan het roer kwam. "Ik wil niet alleen een team voor de komende twee jaar, maar ook de club verder uitbouwen met jong talent. En ik weet zeker dat mijhn vrouw en dochter het hier ook mooi gaan vinden."