Instellingen

SC Veendam pakt punt tegen FC Dordrecht

© Acta Fotografie
© Acta Fotografie

VEENDAM - SC Veendam heeft aan de wedstrijd tegen FC Dordrecht een punt overgehouden. Aan de Langeleegte werd het vrijdagavond 1-1. Na vijf nederlagen op rij viel er weer wat te vieren voor de ploeg van trainer Gert Heerkes.

"Maar dit voelt nog niet als een overwinning", zei Heerkes na afloop van de wedstrijd. "Toch vind ik dat we als team het goed hebben gedaan."

In de eerste helft zat er weinig spanning in de wedstrijd. Beide ploegen kregen een paar kleine kansen, maar slaagden er niet in te scoren. Vlak voor de rust leek verdediger Ferhat Görgülü Veendam op voorsprong te brengen. Zijn afstandsschot werd maar net gekeerd door doelman Stef Doedee van FC Dordrecht.

Danny Menting scoorde na een klein uurtje spelen de openingstreffer. De Veendammer spits schoot uit de draai een voorzet van Lars Hutten onder doelman Doedee door. Tien minuten later kwamen de bezoekers op gelijke hoogte door een treffer van Jeffrey Rijsdijk.

Pas in de slotfase werd het duel aantrekkelijk. Cecilio Lopes leek te scoren voor Dordrecht, maar stond buitenspel. In blessuretijd redde de Dordse goalie knap bij een vrije trap van Petrit Hoxhaj.

SC Veendam blijft op één na laatste in de eerste divisie. Maandag speelt de ploeg wederom thuis, dan tegen FC Volendam.