Twee mannen aangehouden voor explosie in Winschoten

Politie en brandweer in de Langestraat in Winschoten
Politie en brandweer in de Langestraat in Winschoten © 112 Groningen
De politie heeft twee mannen uit Tilburg aangehouden op verdenking van het veroorzaken van een explosie in de Langestraat in Winschoten. De explosie was op zaterdagochtend 16 september bij een winkelpand in de Molenstad. Daarbij raakte de winkel zwaar beschadigd. Ook omringende panden liepen schade op.
De twee verdachten, beiden 19 jaar oud, zijn dinsdag aangehouden in hun woningen. Na de aanhoudingen heeft de politie op meerdere plekken in Tilburg huiszoekingen gedaan. Of daarbij belastende zaken zijn gevonden, is niet duidelijk. De twee zitten in volledige beperking en mogen alleen contact hebben met een advocaat, meldt de politie.

Vastgelegd op beeld

De politie deelde eerder al beelden van de explosie in de Langestraat. Daarop was een verdachte te zien die een tas voor de winkel neerzette, waarna een explosie volgde. Hoe de politie de verdachten op het spoor is gekomen, is niet duidelijk.

Reeks van geweld

Sinds afgelopen zomer zijn er meerdere explosies en andere geweldsincidenten geweest in Winschoten, Groningen en Oude Pekela. Eerder zijn al mannen van 21 en 58 jaar uit Winschoten en een man van 31 jaar uit Hoogezand opgepakt op verdenking van steken en schieten. Een man uit Oude Pekela en een man uit Winschoten zijn gearresteerd nadat er in hun woning verboden wapens en munitie werden gevonden.
Of de mannen die dinsdag aangehouden zijn ook verdacht worden van betrokkenheid bij de andere explosies, is niet bekend. De politie wil verder niet op de zaak reageren.