Koninklijke Luchtmacht oefent boven Marnewaard

© FPS/Jos Schuurman
MARNEWAARD - Boven het militaire oefenterrein de Marnewaard worden vanaf maandag tot en met vrijdag vliegoefeningen gehouden.
Tijdens de oefening die de naam Basic Windmill draagt, oefent de Koninklijke Luchtmacht samen met andere luchtstrijdkrachten, vluchten ten behoeve van Close Air Support. Tijdens de oefeningen wordt er op dinsdag tot en met donderdag gevlogen tussen 09.00 uur ´s ochtends en 16.30 uur ´s middags. Op vrijdag wordt er gevlogen tussen 09.00 uur en 13.00 uur.
De oefening Basic Windmill vindt plaats in verband met de basisopleiding van zogenoemde Forward Air Controllers. Dat zijn militairen die vanaf de grond per radio aanwijzingen geven aan vliegers van jachtvliegtuigen over de precieze locatie van de aan te vallen doelen. In het kader van hun opleiding moeten cursisten in praktijksituaties leren samenwerken met vliegtuigen van verschillende NAVO-bondgenoten.
De vliegoefeningen kunnen enige overlast geven, klachten kunnen worden ingediend bij defensie via het nummer 0800-0226033.