liveblog | 11 oktober 2023

112-nieuws woensdag 11 oktober: Tien aanhoudingen bij invallen • Hooibrand Eelde laait op

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 11 oktober 2023, 19:00 uur
19:00

Herestraat afgesloten vanwege dreigende situatie

De Herestraat in de stad Groningen is woensdagavond afgesloten. De politie schrijft op X dat er melding is gemaakt van een dreiging, 'die dusdanig ernstig was dat werd opgeschaald.' Over de inhoud van de melding doet de politie geen mededelingen.
De Herestraat is afgezet
De Herestraat is afgezet © Patrick Wind/112Groningen
16:40

Tien aanhoudingen bij invallen Noord-Nederland

De politie heeft dinsdag op meerdere plekken in Groningen, Friesland en Drenthe invallen gedaan. Daarbij werden een werkend drugslab, 2000 kilo vuurwerk en chemicaliën bestemd voor het maken van synthetische drugs aangetroffen. Er werd ook beslag gelegd op waardevolle voertuigen en spullen.
Zowel bedrijfsloodsen als woningen zijn doorzocht. Naar aanleiding van het onderzoek zijn er tien personen aangehouden in de noordelijke provincies. De politie sluit niet uit dat er meerdere aanhoudingen zullen volgen tijdens het onderzoek.
Vanwege het onderzoek kan de politie niet ingaan op specifieke locaties of de woonplaatsen van verdachten.
08:00

Fietsers botsen bij Winsum

Twee fietsers zijn met elkaar in botsing gekomen op de Ranumerweg bij Winsum. Volgens een aanwezige 112-fotograaf is één van de betrokken fietsers naar het ziekenhuis vervoerd.
Hulpdiensten aan de Ranumerweg bij Winsum
Hulpdiensten aan de Ranumerweg bij Winsum © 112 Groningen
07:20

Hooibrand bij Eelde laait weer op

Er woedt opnieuw brand in een aantal hooibalen aan de Helmerdijk bij Eelde, aan de rand van natuurgebied De Onlanden. Ook dinsdagochtend was daar brand.
De brandweer van Eelde is met hulp van de boer die eigenaar is van de hooibalen aan het blussen.
Brandende hooibalen aan de Helmerdijk bij Eelde
Brandende hooibalen aan de Helmerdijk bij Eelde © Persbureau Meter