Stadspark Live stopt ermee: te weinig groei en te veel kosten

Een drukbezocht optreden tijdens Stadspark Live in 2019
Een drukbezocht optreden tijdens Stadspark Live in 2019 © Martijn Klungel/RTV Noord
Stadspark Live stopt. Na drie edities is de organisatie, bestaande uit SPOT Groningen en concertorganisator MOJO, tot de conclusie gekomen dat de nodige groei niet wordt bereikt, terwijl de kosten stijgen.
'Je wilt een bepaalde groei hebben en met de huidige kosten heb je daar een bepaald aantal bezoekers bij nodig', zegt Aldwin Ensing van SPOT Groningen. Welk aantal bezoekers de organisatie voor ogen had, wil Ensing niet zeggen. 'De eerste drie edities waren goed met mooie aantallen en reacties. Je hoopt dan een stap verder te komen, maar met de stijgende kosten wordt het niet het festival dat wij voor ogen hadden.'

Hoop voor de toekomst

De organisatie kijkt met veel plezier terug op mooie jaren in het Stadspark en bedankt de artiesten, gemeente, medewerkers, partners, leveranciers, omwonenden, Het Stadspark en uiteraard haar bezoekers, zo schrijft ze op Facebook.
De organisatie zet de deur nog wel op een kiertje: 'Mochten zich in de toekomst nieuwe kansen voordoen, dan zetten we onze samenwerking in Groningen graag voort.'
Stadspark Live werd voor het eerst georganiseerd in 2019. Onder andere Lionel Richie, Anouk, Simple Minds, Ronnie Flex, Sting, S10 en Son Mieux stonden op het podium.