liveblog | 13 oktober 2023

112-nieuws vrijdag 13 oktober: Gewonde bij frontale aanrijding • Brandweer bevrijdt KFC-manager

In dit liveblog houden we je deze vrijdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 13 oktober 2023, 22:00 uur
22:00

Hulpdiensten rukken uit voor 'persoon te water'

Hulpdiensten rukten vrijdagavond massaal uit naar de Hogewerflaan in Appingedam. Daar bestond het vermoeden dat rond 22.00 uur een persoon te water zou zijn geraakt. In de berm lag namelijk een kapotte scooter, waarna omstanders de hulpdiensten waarschuwden.
Die troffen na een uitgebreide zoektocht niemand aan.
Brandweer in Appingedam
Brandweer in Appingedam © 112Groningen
21:20

Gewonde bij frontale aanrijding in Oude Pekela

Bij een frontale aanrijding op de kruising Raadhuislaan/Hugo de Grootstraat in Oude Pekela, zijn vrijdagavond meerdere personen gewond geraakt. Eén van hen is overgebracht naar het ziekenhuis. Over de aard van de verwondingen is niets bekend.
Eén van de auto's stond korte tijd in brand. Hoe het ongeluk kon gebeuren wordt onderzocht.
Hulpdiensten in Oude Pekela
Hulpdiensten in Oude Pekela © Dennie Gaasendam
20:00

Brandweer moet KFC-manager bevrijden

De brandweer moest er vrijdagavond aan te pas komen om de manager van de KFC-vestiging aan het Sontplein in Stad te bevrijden. De man was vast komen te zitten op het toilet en slaagde er niet in om zelf de deur te openen.
De gealarmeerde brandweer had het klusje snel geklaard.
De brandweer bij de KFC
De brandweer bij de KFC © 112Groningen
19:50

Agent buiten diensttijd spot verdachte pinner

Dankzij een oplettende agent buiten diensttijd, heeft de politie in Groningen een verdachte kunnen aanhouden. De man deed bij het pinnen in de Ubbo Emmiustraat een sjaal voor zijn gezicht, waarna hij 'een groot bedrag' uit de automaat haalde.
Toen geüniformeerde collega's ter plaatse kwamen, vluchtte de man, die even later kon worden aangehouden. Hij bleek een bedrag van 1850 euro drie bankpasjes met verschillende namen bij zich te dragen.
De 25-jarige man is aangehouden, aldus Gerard de Jonge op X.
Een geldmaat (ter illustratie)
Een geldmaat (ter illustratie) © Geert Jan Darwinkel/RTV Noord
16:50

Lijnbus en personenauto botsen in Hoogkerk

Op N372 (Groningerweg) bij de ingang van P&R Hoogkerk zijn vrijdagmiddag een lijnbus en een personenauto met elkaar in botsing gekomen. Hoe dat kon gebeuren is onduidelijk.
Niemand raakte gewond.
De betrokken lijnbus
De betrokken lijnbus © Persbureau Meter
16:35

Vuurwerk gevonden in Stadskanaal

De politie heeft in Stadskanaal een hoeveelheid vuurwerk gevonden. Er zijn 141 Cobra 6, 230 babypijltjes en 4 nitraten in beslag genomen. De verdachte wordt later gehoord door de politie.