liveblog | 14 oktober 2023

112-nieuws zaterdag 14 oktober: Containerbrand Midwolda • Auto op z'n kant • Zakkenroller blijkt drugsdealer

In dit liveblog houden we je deze zaterdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 14 oktober 2023, 22:00 uur
22:00

Accu's in container vatten vlam in Midwolda

Op het terrein van afvalverwerker Pre-Zero aan de Dollardweg in Midwolda, zijn zaterdagavond accu's in een container in brand gevlogen. Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk.
'We zijn de container nu aan het koelen. Omdat je accu's natuurlijk niet zomaar kunt blussen maken we nu een plan wat verder te doen', zegt een woordvoerder van de brandweer.
Brandweermannen in Midwolda
Brandweermannen in Midwolda © 112Groningen
21:30

Bestelbus rijdt zich klem onder spoortunneltje

Doordat een bestelbus zich klemreed onder een spoortunneltje bij Loon in Drenthe, is er tussen Groningen en Assen geen treinverkeer mogelijk.
Lees hier het volledige artikel.
De bestelbus zit klem onder de spoorbrug
De bestelbus zit klem onder de spoorbrug © Persbureau Meter
20:00

Auto op z'n kant in Grootegast

Op de G.P. Beukemalaan in Grootegast is zaterdagavond een personenauto op z'n zij beland. Hoe dat kon gebeuren is niet duidelijk. Ook is niet bekend of er bij het ongeval gewonden zijn gevallen.
De auto op z'n kant in Grootegast
De auto op z'n kant in Grootegast © 112Groningen
16:10

Zakkenroller blijkt drugsdealer in Stad

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in de Papengang in Stad een 35-jarige man aangehouden op verdenking van het dealen van drugs, laat teamchef Gerard de Jonge op X weten.
De politie had aanvankelijk de melding gekregen dat er een zakkenroller actief zou zijn. De man kon zich niet legitimeren en bleek zes zakjes hasj, acht zakjes hennep, zes envelopjes cocaïne, achttien xtc-pillen en 340 euro aan contacten bij zich te hebben.
De man wordt vandaag verhoord. 'Niet voor zakkenrollen maar voor het dealen van drugs', aldus De Jonge.
Een politieagent
Een politieagent © FPS/Jos Schuurman
14:45

Auto's botsen in Hoogezand

Op de Industrieweg in Hoogezand is een kop-staartbotsing gebeurd tussen twee auto's. Politie en een ambulance zijn ter plaatse. Volgens een aanwezige 112-fotograaf wordt bij de bestuurders een alcoholtest afgenomen.
Politie op de Industrieweg in Hoogezand
Politie op de Industrieweg in Hoogezand © 112 Groningen
14:25

Kop-staartbotsing bij Kolham

Twee auto's zijn op de N860 bij bij Kolham tegen elkaar gereden bij een kop-staartbotsing. Het verkeer wordt door de politie langs het ongeval geleid.
Hulpdiensten op de N860 bij Kolham
Hulpdiensten op de N860 bij Kolham © 112 Groningen