liveblog | 15 oktober 2023

112-nieuws zondag 15 oktober: Balkonbrand in Stad • Aanhouding in binnenstad voor gooien met glas

In dit liveblog houden we je deze zondag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 15 oktober 2023, 13:00 uur
13:00

Brandweer voorkomt erger bij balkonbrand in Stad

Op een balkon van een flatwoning aan het M.K. Gandhiplein in de stad Groningen heeft korte tijd brand gewoed. Toen de brandweer arriveerde, sloegen de vlammen net naar binnen in de woning, zegt een woordvoerder. Het vuur kon snel gedoofd worden. Eén persoon is door ambulancepersoneel gecontroleerd, na het inademen van de rook.
Een brandweerman op het balkon aan het M.K. Gandhiplein
Een brandweerman op het balkon aan het M.K. Gandhiplein © ProNews
11:50

Aanhouding in Groninger binnenstad voor gooien met glas

Een 28-jarige man uit Lelystad is aangehouden, omdat hij in de binnenstad van Groningen glas gooide tegen het hoofd van een andere stapper. Aanvankelijk sloeg hij op de vlucht, maar dankzij camera's kon hij wat later aangehouden worden. Hij zit vast en wordt zondag verhoord.
09:55

Man onder invloed (37) rijdt in Oude Pekela op twee anderen in

Een 37-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is rond middernacht aangehouden aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela. De man was betrokken bij een ruzie op straat, waarna volgens een woordvoerder van de politie een schermutseling ontstond.
Vervolgens stapte de man in zijn auto en reed in op twee andere mannen. Die raakten daarbij gewond, maar hoefden niet mee met de ambulance. De 37-jarige bleek onder invloed van drank en verdovende middelen. Ook was hij niet in het bezit van een geldig rijbewijs.
Politie aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela
Politie aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela © 112 Groningen