Codrington en Dopheide tweede op NK Indoor

APELDOORN - Groninger atleten Giovanni Codrington en Marit Dopheide behaalden allebei een zilveren medaille op de NK Indoor in Apeldoorn. Codrington deed dat op de 60 meter, Dopheide op de 400 meter.
Codrington was tevreden met zijn medaille, niet met zijn tijd, 6 seconden en 83 honderdste. Winnaar Brian Mariano zette een tijd neer van 6.71. "Ik heb wat last gehad van een blessure de laatste twee weken, maar ik had sneller in gedachten."
De zilveren Dopheide was juist heel tevreden met haar tijd van 53 seconden en 61 honderdste. De atlete van Groningen Atletiek en Team 4Mijl was een groot deel van het indoorseizoen geblesseerd. Dopheide leidde de wedstrijd - pas haar tweede dit seizoen - tot de laatste vijftig meter, winnares Madiea Ghafoor was uiteindelijk 13 honderdste sneller.
Thijmen Kupers, kersverse ploeggenoot van Dopheide, won de 800 meter bij de mannen. De Achterhoeker is pas in Groningen komen wonen en zit nog in zijn proeftijd bij Team 4Mijl. "Hij loopt nog maar net bij ons, maar wat hij vandaag liet zien was fantastisch", zei trainer Guido van Weerden. Victor Bouwman werd zesde.
Stefan Wessel kwam op de 1500 meter net naast het podium terecht. Tot vlak voor de finish liep Wessel een zilveren race. In de laatste honderd meter werd hij nog door twee concurrenten gepasseerd.
Drie atletes van Groningen Atletiek - Eva Reinders, Louise Taatgen en Suzanne Williams - haalden op de finaledag het podium niet. Reinders werd zevende op het onderdeel kogelstoten. Taatgen liet bij het hink-stap-springen slechts twee geldige sprongen noteren en eindigde op de zesde plaats. Suzanne Williams liep in de finale van de 60 meter horden 13 honderdste van haar persoonlijk record af, ze kwam tot een tijd van 8 seconden en 74 honderdste en werd zevende.