liveblog | 16 oktober 2023

112-nieuws maandag 16 oktober: Drie drugspanden Oude Pekela gesloten • Opnieuw aanhoudingen voor explosies Winschoten

In dit liveblog houden we je deze maandag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 16 oktober 2023, 17:00 uur
17:00

Kind aangereden in Stad

Op de kruising Korreweg / Heymanslaan in Groningen is vanmiddag een voetganger aangereden. Volgens de politie gaat het om een kind dat werd aangereden op een zebrapad. Het kind is overgebracht naar het ziekenhuis. Hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren is niet bekend.
Het slachtoffertje is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht
Het slachtoffertje is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht © Thijs Huisman/ Persbureau Meter
15:45

Drie drugspanden in Oude Pekela gesloten

Burgemeester Jaap Kuin van de gemeente Pekela heeft drie drugspanden gesloten in Oude Pekela. De woningen staan aan de Eltjenswijk, Anne Frankstraat en Feiko Clockstraat.
Het pand aan de Eltjenswijk gaat voor een halfjaar op slot vanwege harddrugs en vuurwapenpatronen. De andere twee gaan voor drie maanden dicht, wegens hennepteelt.
Lees hier het hele bericht.
15:40

Twee nieuwe aanhoudingen voor explosies Winschoten

De politie heeft twee mensen aangehouden voor de explosies bij de gameshop in de Langestraat in Winschoten. Het gaat om een 20-jarige man en een 19-jarige vrouw, beiden uit Tilburg.
Eerder hield de politie ook twee verdachten uit Tilburg aan.
Lees hier het hele bericht.
15:00

Eenzijdig ongeval met auto op Sontbrug in Stad

Op de Sontbrug in Groningen heeft er een eenzijdig ongeval plaatsgevonden met een auto. Hulpdiensten zijn ter plaatse en het voertuig wordt afgesleept.
Door het ongeval ontstond er file in beide richtingen. De weg is tijdelijk afgezet geweest door de politie, maar is inmiddels weer vrijgegeven.
Hulpdiensten zijn ter plaatse op de Sontbrug in Stad
Hulpdiensten zijn ter plaatse op de Sontbrug in Stad © Venema Media
11:50

Scooterrijder aangereden in Stad

Op het Helperpark in Groningen, vlakbij station Europapark, is een scooterrijder aangereden door een automobilist. De oorzaak van het ongeval is niet bekend, zowel politie als ambulance zijn aanwezig. Het is niet bekend hoe het met het slachtoffer gaat.
Een ambulance kwam ter plaatse
Een ambulance kwam ter plaatse © 112Groningen
08:50

Traumahelikopter naar ongeluk in Stadskanaal

Op de Wagenmaker in Stadskanaal zijn een automobilist en een scooterrijder betrokken geraakt bij een ongeval. Meerdere hulpdiensten, waaronder een traumahelikopter, rukten uit. De oorzaak van het ongeval is niet bekend.
Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse
Meerdere hulpdiensten zijn ter plaatse © Van Oost Media