Kapitein Gronings schip ontvoerd door piraten

PORT HARCOURT - De kapitein en een hoofdwerktuigkundige van een vrachtschip van de stad-Groninger rederij Seatrade zijn voor de kust van Nigeria ontvoerd door piraten.
Het schip lag voor anker bij de kust bij Port Harcourt in het West-Afrikaanse land. Acht gewapende piraten kwamen dinsdagmiddag aan boord van het schip, dat veertien bemanningsleden telt. De bemanningsleden werden beroofd, de kapitein en de hoofdtechnicus meegenomen. Een derde bemanningslid wordt nog vermist. Tijdens de overval is excessief geweld gebruikt, ook is er geschoten.
De bemanningsleden hebben de Russische, Oekraïense en Filippijnse nationaliteit, aldus een woordvoerder van het IMB woensdag tegen het ANP. Het bureau maakt de naam van het schip of de eigenaar niet bekend. "Dat doen we nooit, omdat de reders anders geen kapingen of ontvoeringen meer melden."
De woordvoerder kan wel zeggen dat het gaat om een koelschip dat vooral is bestemd voor het vervoer van vis. Het schip is Nederlands eigendom, maar vaart onder de vlag van Curaçao.