Instellingen

Bezoekers kartcentrum onwel door koolmonoxide

Kartcentrum De Oude Fabriek in Stadskanaal
© Remy van Mannekes

STADSKANAAL - 23 mensen, waaronder een baby, met ademhalingsproblemen en klachten over duizeligheid hebben zich donderdagavond en -nacht gemeld bij verschillende ziekenhuizen in de provincie.

Ze bleken allemaal een bezoek te hebben gebracht aan kartcentrum De Oude Fabriek aan de Kathodeweg in Stadskanaal. Een aantal bezoekers bleek een te hoge koolmonoxidewaarde in het bloed te hebben. Ook medewerkers van het kartcentrum meldden zich met soortgelijke klachten.

In het kartcentrum waren volgens de politie donderdagavond ongeveer zestig bezoekers. Hen wordt aangeraden contact op te nemen met de huisarts, als ze vragen hebben. De politie en de brandweer gaan vrijdag verder met het onderzoek naar de oorzaak van het incident.

Het kartcentrum is gevestigd in een hal van de voormalige Philipsfabriek. Het ging daar eind vorig jaar open. Het bedrijf is overgekomen vanuit Emmen. De eigenaren wilden hun bedrijf uitbreiden, maar konden daarover met de gemeente Emmen niet tot overeenstemming komen. Daarom besloten ze uit te wijken naar Stadskanaal.

De eigenaren van het centrum zijn erg ontdaan over de gebeurtenissen. Alle 23 mensen die in de verschillende ziekenhuizen zijn opgenomen, liggen daar nog steeds.