SC Veendam lijdt ruime nederlaag tegen GA Eagles

VEENDAM - Sportclub Veendam heeft op eigen veld een ruime nederlaag geleden tegen Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer won met 4-0, door onder andere één doelpunt van oud-Veendammer Marnix Kolder. Concurrent AGOVV verloor ook zodat Veendam voorlaatste blijft.
De hoogte van de score was wel wat geflatteerd want Veendam had zichtbaar vertrouwen gekregen na de overwinning op Volendam. Bij vlagen werd er aardig gevoetbald. Go Ahead was effectiever in het benutten van de kansen.
Na vijf minuten kreeg Veendam-spits Opoku de kans om de score te openen. Hij kreeg de bal op maat van Lambooij, maar kopte tegen de lat. Daarna namen de gasten uit Deventer het initiatief. Antonia schoot eerst voorlangs; een minuut later rondde Kolder vanaf de rand van het strafschopgebied koeltjes af. Veendam liet vervolgens Go Ahead Eagles het spel maken. Zelf probeerde het via snelle uitbraken gevaarlijk te worden. Er waren twee kansen om de gelijkmaker te maken. Eerst kopte Menting in kansrijke positie naast; Lambooij besloot even later de bal breed te leggen in plaats van zelf te schieten.
Veendam had in de tweede helft tot aan de 2-0 een licht veldoverwicht, maar slaagde er niet in om dat in doelpunten uit te drukken. Antonia maakte, op aangeven van Kolder, twintig minuten voor het einde de tweede treffer. Houtkoop en Van den Ouweland tilden de score naar 4-0.
Na de wedstrijd was er nogal veel kritiek op het wisselbeleid van trainer Gert Heerkes. Hij bracht bij de stand 1-0 verdediger Alex Marello binnen de lijnen. Daardoor ging rechtsback Mitch Apau naar het middenveld. De uitleg van Heerkes was om zodoende meer druk op het middenveld te krijgen en Danny Menting naast spits Jonathan Opoku te kunnen posteren. Aanvoerder Sander Rozema zei verbaasd te zijn dat je bij een 1-0 achterstand een verdediger in de ploeg brengt. "Daardoor kon Go Ahead Eagles wel weer gevaarlijk worden en zodoende uitlopen naar 4-0. Uiteindelijk is het natuurlijk wel de trainer die beslist. Het zal vast en zeker ter sprake komen bij de wedstrijdbespreking. We moeten ook vooral naar onszelf kijken, want we hebben de laatste 20 minuten niet goed gevoetbald."
Veendam staat met 15 punten uit 24 wedstrijden op de voorlaatste plaats. AGOVV heeft evenveel punten, maar een slechter doelsaldo.