Instellingen

Groninger maneges leggen advies KNHS naast zich neer

© wusse / sxc stock exchange

GRONINGEN - De Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie heeft vrijdag het advies gegeven geen paarden te vervoeren, tenzij strikt noodzakelijk. Aanleiding voor deze uitspraak is de uitbraak van het rhinovirus.

Het virus, dat kan leiden tot griepachtige verschijnselen en in het ergste geval tot verlamming, is inmiddels in drie plaatsen in Nederland opgedoken.

Het virus wordt vooral overgedragen via de luchtwegen en daarom is het zaak om te voorkomen dat een groep paarden bijelkaar in één ruimte wordt geplaatst. De KNHS adviseert daarom de komenden twee weekeinden geen wedstrijden te houden.

Paardenhouders worden ook opgeroepen geen onnodige risico's te nemen en bij twijfel meteen contact op te nemen met de dierenarts. De KNHS heeft zelf al de indoorkampioenschappen afgelast, die gepland stonden voor dit weekend en volgend weekend.

Op de maneges in onze provincie is echter nog geen sprake van het virus en daarom gaan de meeste wedstrijden gewoon door. In Drenthe zijn veel wedstrijden wel afgelast.