Instellingen

De Blaauw wint 34e Ronde van Groningen

© Richard Degenhart / FPS

UITHUIZEN - Niels de Blaauw uit Gieten heeft een sterk optreden van de Noordelijke Wielervereniging Groningen-Bike4AIR zaterdag in de 34e Ronde van Groningen bekroond met een zege.

De Blaauw maakte deel uit van een kopgroep van tien man die na ruim honderd kilometer in de buurt van Slochteren ontstaan was. Naast De Blaauw maakten ook zijn ploeggenoten Bram Verweij en Marco Hoekstra, beiden uit Haren deel uit van de kopgroep. Verder was ook Rick Ottema uit Muntendam van de partij.

In de slotfase bleven vier man over en was het de 27-jarige De Blaauw die na bijna 170 kilometer de sterkste bleek en solo over de finish kwam in Uithuizen. Tom de Vreede uit Berkel en Rodenrijs eindigde als tweede. Marco Hoekstra uit Haren maakte het feest voor de NWVG compleet door derde te worden. Ottema werd vierde.

Zo won de NWVG als organiserende vereniging haar eigen thuiswedstrijd en dat was een mooi eerbetoon voor de in december overleden voorzitter en organisator Bert Bathoorn. Voor de start in de Eemshaven werd Bathoorn herdacht middels een luid applaus. Om de overmacht van de NWVG te onderstrepen eindigde Rudy Vriend uit Schagen als zevende en Verweij rolde als achtste over de streep.