liveblog | 18 oktober 2023

112-nieuws woensdag 18 oktober: Achtervolging eindigt in bosjes • Man aangehouden in Oldambt voor mishandeling

In dit liveblog houden we je deze woensdag op de hoogte van het laatste 112-nieuws in onze provincie. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.
Laatst bijgewerkt: 18 oktober 2023, 22:45 uur
woensdag 18 oktober 2023
22:45

Gestolen Duitse auto eindigt in de bosjes in Ter Apel

De politie heeft een auto met Duits kenteken over de Ter Apelervenen in Ter Apel gevolgd vanwege opvallend rijgedrag. De bestuurder negeerde een stopteken en reed vervolgens het Sindorf terrein op, reed in een sloot en ging er rennend vandoor.
De verdachte hoopte via de bosjes te ontkomen, maar is daar uiteindelijk aangehouden. De auto bleek na onderzoek gestolen te zijn in Duitsland en de bestuurder was niet in bezit van een geldig rijbewijs. De verdachte is meegenomen naar het cellencomplex.
18:05

Man aangehouden in gemeente Oldambt voor mishandeling

De recherche heeft in de gemeente Oldambt een 37-jarige man aangehouden voor onder meer mishandeling. De verdachte is overgebracht naar het cellencomplex in Assen.
‘Daar zal het onderzoeksteam met de verdachte in verhoor gaan en verder gaan met het onderzoek’, aldus de Ondersteuningsgroep Noord. Waar de verdachte exact is aangehouden en waar hij nog meer van wordt verdacht, is niet bekendgemaakt.
16:40

Brand in bovenwoning bij Oosterhaven in Stad

In een woning aan De Brink bij de Oosterhaven in stad Groningen is brand uitgebroken. Dat gebeurde even na 16.15 uur woensdagmiddag. Volgens een 112-fotograaf lijkt het erop dat er een kaars is gevallen die voor de brand zorgde.
Een deel van de straat is afgesloten. De woning is voorlopig onbewoonbaar.
Rook ontsnapt uit de ramen van de bovenwoning aan De Brink Oosterhaven in Groningen
Rook ontsnapt uit de ramen van de bovenwoning aan De Brink Oosterhaven in Groningen © 112Groningen.nl
15:10

Aanrijding tussen auto en fietser bij station Winschoten

Op de Stationsweg in Winschoten zijn een automobilist en een fietser met elkaar in botsing gekomen. Dat gebeurde even na drie uur. De fietser kwam er met lichte verwondingen van af, zegt een 112-fotograaf ter plaatse.
Een ambulance na de aanrijding bij de stationsweg in Winschoten
Een ambulance na de aanrijding bij de stationsweg in Winschoten © 112Groningen.nl
11:50

Politie zoekt getuigen bedreiging Jaagpad

De politie is op zoek naar twee jongens en twee meisjes die betrokken zouden zijn bij een bedreiging op het Jaagpad in stad Groningen. Dat gebeurde op dinsdag 10 oktober rond 15.00 uur. De politie hoopt onder andere informatie te kunnen krijgen van een man die zich ontfermde over het slachtoffer.
10:25

Brandmelding bij Vismarkt in Stad

De brandweer is met meerdere voertuigen uitgerukt voor een woningbrand aan de Stoeldraaiersstraat in Stad, in de buurt van de Vismarkt. De brand werd even voor tien uur 's ochtends gemeld.
'Ter plekke bleek het allemaal mee te vallen. Het vuur is uit. Wel hangt er rook in de woning die inmiddels geventileerd wordt', zegt een 112-fotograaf ter plaatse. Er zijn geen gewonden gevallen. De brandweerauto's in de straat zorgden voor verschillende omstanders.
Brandweerauto's in de Stoeldraaiersstraat in de binnenstad van Groningen
Brandweerauto's in de Stoeldraaiersstraat in de binnenstad van Groningen © Persbureau Meter