Nieuw bestuur Flames nog niet compleet

GRONINGEN - De presentatie van het nieuwe bestuur van basketbalclub GasTerra Flames is uitgesteld. Voor twee van de vijf bestuursposten moet nog met meerdere kandidaten worden gesproken.
Aanvankelijk wilde Berend Hoekstra, voorzitter van de commissie belast met de zoektocht naar nieuwe bestuurders, de opvolgers van Schuur en co dinsdag bekend maken. Maar: "Ik heb me vergist in de spreiding van de wintersportvakanties", zegt Hoekstra. "Nog niet alle gesprekken zijn gevoerd." In ieder geval voor de functie van penningmeester zijn nog meerdere kandidaten in beeld.
Ondanks dat er sponsorcontracten aflopen op 1 april, maakt Hoekstra zich nergens zorgen over. "Tijdens de verbouwing blijft de winkel open. Het nog zittende bestuur zorgt er voor, soms al in combinatie met de opvolger, dat alle processen doorlopen." Voor het einde van deze maand wil Hoekstra het nieuwe bestuur bekend maken. "Dat moet lukken."
Kritiek in de media en zogenoemde 'privé bedreigende aanvallen' op voorzitter Rob Schuur na diens uitlatingen over oud-spelers en oud-coach Marco van den Berg, deden Schuur en co besluiten eind vorig jaar hun vertrek bekend te maken.